Pynt salaten med spiselige blomster

Pynt salaten med spiselige blomster

2. maj 2022 0 Af admin

Pep dine salater op med naturens friske farver og smag. Kig med her og bliv inspireret til at forny dine salater og nåh ja, så kom der også lige lidt nyt med til pandekagerne til sidst.

Fra det tidlige forår kan du lave en festlig salat med de små fine blomster fra forglemmigeg og violer
De flotte violer gør sig også godt i en salat med gul mango.
I april kan du finde skovsyre, friske blade fra skvalderkål og pynt også gerne salaten med blomster fra økologiske hornvioler.
Både blomster og blade fra bladkarse og rød tvetand giver både en masse smag og farver i salaten.
Skovmærke er en favorit - en fin lille hvid blomst og de flotte grønne rosetter af blade har en skøn krydret smag af kanel og lakrids. Prøv dem sammen med jordbær i salaten. Helt genialt.
Har du smagt en magnolieblomst? Den er sprød, smager af ingefær og lidt floralt og så er den så flot i salaten - her en salat med spinatblade, mango, magnolie og en dressing af lidt rabarbersaft, citron, salt og peber
I april - maj er der et væld af flotte farver at pynte salaten med - og endda med krydret smag. Her er pyntet med hulkravet kodriver, guldnælde og korsknap
Og husk også at de små fine blomster pynter fint på desserten. Her kom der lidt violer på de amerikanske pandekager.
Pandekagerne blev i øvrigt spist med violsirup. Der kan leges så meget med at lave sin egen sirup. Men det er jo en helt anden historie.

En varm anbefaling af Den Lille Vilde

Vil du gerne blive endnu klogere på at bruge naturens gratis gaver som et smukt krydderi i din madlavning, så kan vi varm anbefale Den Lille Vilde fra Politikens Forlag.

Det en samlet kasse med fire små bøger, der på en rigtig fin måde viser, hvad du kan spise fra naturen. Bøgerne er sæson-inddelt, så du starte med at tage april-majbogen med i rygsækken.

Der er er en god forklaring, der viser hvor planten vokser, hvad den kan bruges til og hvad den kan forveksles med.